Arcoknak (Facebook)

Üzemeltető: Blogger.

Blogarchívum

Imádom...

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Ads Header

2013. január 10., csütörtök

Csajok - 1. évad (Girls)

SZINKRONOS!

Indavideo
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10
PutLocker
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10

Folyamatosan frissül...

2012 egyik legjobban várt újonca!

Persze. Mégis mi a francot írjak arról a sorozatról, illetve pilotról, amit egyrészt a legjobban vártam eddig idén (az előzetesek alapján), másrészt pedig a kritikusok is szinte egyhangúan az egekbe magasztalták? Igen, a Girls-ről van szó és az HBO-ról, egy olyan sorozatról, amely azon kevesek közé tartozik, mely működik a 30 perces formátum keretei közé szorítva. Az 1×01 azonnal megvett magának az elfogultságom miatt, és talán ez lesz a harmadik vagy negyedik pilot, melyet többször is meg tudok (és meg fogok) nézni.

A sorozat, mint azt a cím is jelzi, lányokról szól. New York-i lányokról. Huszonévesekről. Leginkább négyről. Akik együtt és/vagy egymás mellett élnek, dolgoznak, szeretnek, lélegeznek és beszélnek. Sokat. A leginkább főhős közülük Hannah Horvath, akivel a nyitójelenetben a szülei közlik, hogy nem támogatják tovább, ami nem túl jó hír számára, ugyanis még mindig csak fizetés nélküli gyakornokként dolgozik, ergó jön a kétségbeesés, hogy pénzt kell szereznie a megélhetéshez. Nagyjából ez az a főszál, ami beindítja a sorozatot. Na, nem a pénzszerzésre irányuló törekvések, hanem a hiányból táplálkozó hangulat, ami áthatja a kapcsolatokat, legyen szó lány-lány barátságról, vagy fiú-lány bensőségesebb viszonyról.

A hangnem olykor vicces, olykor kelletlenkedően kényelmetlen (az arány tökéletesnek tűnik, nem úgy, mint a Showtime 30 percesek nagy része esetében), de szerencsére mindent a párbeszédek vezérelnek, azok pedig egyelőre nagyszerűen meg vannak írva, ötletesek – és őszinték. Akárcsak az, ahogy a főkarakter előadja magát, beavat minket életébe és kapcsolataiba (szülőkkel vagy a pasijával), s mindezt mindenféle elkendőzés nélkül, olykor mi érezzük magunkat feszélyezve, hogy az életét kukkoljuk.
(sorozatjunkie.hu)

0 megjegyzés:

Sorozat lista