Arcoknak (Facebook)

Üzemeltető: Blogger.

Blogarchívum

Imádom...

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Ads Header

2013. május 5., vasárnap
House of cards - 1.évad (House of cards)

FELIRATOS!

Indavideo
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13
Vidto
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13
Putlocker
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13


"De jó volt. De hiányzott egy ilyen sorozat! Lehet, hogy csak azért, mert a Boss már elég régóta várja, hogy belekezdjek, de mivel az kasza lett, így most sem biztos, hogy olyan sok politikai csatározásokkal teli, komoly széria van a palettán. Igen, a House of Cards kőkemény politikai sorozat, egy többségi whip-ről (frakcióvezető) szól, bizonyos Francis Underwood-ról. Ő az az elég nagy befolyással rendelkező politikus, aki a kormányzó pártot nagyjából kordában tartja.
2013. elején járunk, a frissen megválasztott amerikai elnök beiktatása előtt, ergó rengeteg terv, reform vár végrehajtásra, helyezkednek a politikusok. Az elnök hatalomra jutásában elég nagy szerepet vállaló hősünk is joggal várja a kvázi beígért külügyminiszteri posztot szolgálataiért – mégsem kapja meg. Nagy pofára esés történik,  szó se róla, azonban Francis-t nem olyan fából faragták, aki hagyja magát félresöpörni. Nekiáll kavarni.

Persze ő csak az összkép egyik fontos figurája. A képben ott van a felesége, aki egy alapítványnál dolgozik, a Washington Herald egyik feltörekvő bloggere, akit nem nagyon vesznek komolyan, és egy kicsapongó képviselő is – nagyjából az ő sorsuk és saját kis világuk látszik összefonódni, persze mindez a fővárosi politikai színtéren, tehát kiegészítő szereplőként jelen van az elnök, a külügyminiszter-jelölt, az oktatási miniszternek kinézett figura és még sokan mások.
Ami színesíti a politikai hatalmi játszadozásokat, az az én nagy gyengém, a szerepből történő kibeszélés. Akárcsak a House of Lies-ban, úgy itt is, Kevin Spacey karakterével lebontatják a negyedik falat: a nézőre néz és megosztja velünk gondolatait, sokatmondó pillantásokat válthatunk vele, és még sokféleképp hozza tudomásunkra azt, hogy éppen mi a véleménye – amikor megtudtam, hogy alkalmazni fogják ezt a történetmesélési technikát, akkor már tudtam, hogy nagyon nem nyúlhatok mellé a sorozattal. (Tényleg nem tudom, miért jön be az ilyesmi ennyire, de bejön.)"
(sorozatjunkie.hu)

0 megjegyzés:

Sorozat lista