Arcoknak (Facebook)

Üzemeltető: Blogger.

Blogarchívum

Imádom...

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Ads Header

2013. december 16., hétfő

Halottnak a csók - 1. évad (Pushing Daisies)

SZINKRONOS!

Indavideo
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09
PutLocker
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09

Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja be az első részt.

"Hehe, az SCC-kritikát úgy kezdtem, hogy nem vagyok Terminator-rajongó, ezt pedig kezdhetném úgy, hogy Tim Burton egy zseni, de sosem voltam diehard fan, még a Nagy halat vagy Charlie és a csokigyárat sem zsákoltam be DVD-n. Annál inkább kötelező vétel volt az Amélie csodálatos élete, az Elveszett gyermekek városa és a nem is olyan régi Hosszú jegyesség (sajnos a Delicatessen nem jött be annyira…). És hogy miért ezzel kezdem? Mert olvastam az egyértelműen legjobb kritikákat kapó 2007/08-as pilot-ról, hogy Tim Burton így meg úgy. Lehet, de nekem Jean-Pierre Jeunet és pont.

Persze ettől még a Pushing Daisies erősen Bryan Fuller mestermű – Jeunet és filmjei csak szőrén-szálán kerülnek a képbe (1. látványvilág, 2. a véletlen húzások (ld. a piros nénike és a fal), 3. zene (most is Yann Tiersen szól a fülemben) 4. eszméletlen, szürrealisztikus karakterek). Fuller ezelőtt két olyan sorozatot készített, melyekkel egyenként is bekerülhetne a kreátor-panteonba: a Dead Like Me és a Wonderfalls is igazi kincs volt, de talán többen ismerik őt tavalyi haknijáról a Heroes-ban, ahol tán a két legemlékezetesebb részt, az 1×04-et és az 1×17-et írta.

Vétek lenne sok mindent elárulni a sorozatról, valóban elég csak annyi, hogy egy fiúról szól, a Pitekészítőről, aki érintésével fel tudja támasztani a halottakat. A gond ezzel a képességgel csak az, hogy ha még egyszer hozzáér a feltámasztotthoz, akkor az örökre elszenderedik.

Pozitívum: Nyilván… Most kezdjem sorolni? Lehetetlen. Eszméletlen hangulat, csodás látványvilág, megkapó zene – még az Amélie csodálatos életének Yann Tiersen-féle soundrackjének a 7-es száma, a Guilty is ott recseg az egyik jelenet hátterében, ha nem nyert meg volna nagyjából az első percben a pilot a totális Jeunet-Fuller egyveleggel, akkor ez biztosan. Nem ragozom, egyszerűen lenyűgöző, az apró részletek előtérbe hozása remekül sikerült. Ja, a narráció csillagos ötös, még ha a másodpercek olykor megfekszik az ember gyomrát.

Negatívum: Iszonyatosan ragacsos és giccses, de éppen ez benne a jó szerintem, ettől bűbájos, ettől mesesztikus. Csakis azért hoztam fel itt, mert tudom, hogy ez sokaknál negatívum lehet.



Verdikt: 9.25/10 – Nem tudtam, hogy 9 vagy 9.5 legyen, de esküszöm, hogy csak egy nüansz hiányzott a totális 10/10-hez, pedig még üresjárat sem volt, mindegyik karaktert remekül eltalálták, de a nagy kérdés, hogy lehet-e tartani ezt a színvonalat. Mert az egy dolog, hogy a pilot elmegy egy élvezetes kisfilmnek, de a sorozat a továbbiakban szerintem egy nyomozós-rejtélyes, átívelő romantikus sztori lesz, s ez utóbbiban, ahogy human is kérdezte, nem tudni, hogy mennyi a kakaó. Azért Fuller-t nem féltem.


Túlélési esélyek: 30%. Most komolyan, ki szerint van esélye egy kritikuskedvenc, rétegsorozatnak? Nagy csodának kéne történnie, nem véletlenül emlegetik máris a neten, hogy akár előre is meg lehetne szervezni a “Mentsük meg a Pushing Daisies”-kampányt. Mindenesetre sem a Kid Nation (CBS), sem az Áll az alku (NBC), sem a két FOX-szitkom (Back to You, Til Death), sem a Top Model (CW) nem legyőzhetetlen, de az ABC szerda 8 órája mindig is közepes volt. Most egy közepessel kiegyeznék… (Ha nem bukó lesz, akkor esetleg hosszútávon befuthat.)

Várható változások: Nem tudni róla. Ha jól látom az állandó szereplők közül nincs ott Vivien, de elvileg ott lesz a sorozatban.

Fanfavorit mutató: Nyilván minimális. Ellenben az ínyenccsemegéket zabálóknak tuti az étlapjára kerül. Persze jó lenne hatalmasat tévedni, mert azért minden 100. nemkommersz sorozat nézett lesz.

0 megjegyzés:

Sorozat lista